v.v. Musketiers

Heren 3

Teamfoto: Heren 3

Sponsoren

Voeg- en Renovatiebedrijf Jos Tollenaar Dynamostaal BV Bouwinfrasupport.com

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/3de-19-20

***
03.05.202

Zomaar een fragment uit het live verslag van die ene geweldige wedstrijd die nooit gespeeld
werd……………
““ Inmiddels zitten we in de 80e minuut van deze wedstrijd. De wedstrijd tussen Merino’s 5 en Musketiers 3. Een wedstrijd waarin de mannen in het groen wat nerveus startten. Het was te merken dat de toch weer lastige wedstrijd tegen “angstgegner" DOVO van een week eerder, tussen de oren was gaan zitten.
Maar na een lastige start lieten de mannen vandaag al vrij snel zien waarom ze dit jaar de terechte kampioen worden. Terwijl Wesley overigens een grote kans mist na een geweldige individuele actie van Bart! Maar bij een stand van 1 – 4 in het voordeel van de Elstenaren is de wedstrijd toch al gespeeld en kabbelt deze richting het laatste fluitsignaal. En terwijl ik dit zeg volgt er nog een vlijmscherpe counter van de Merino’s. Via de linkerkant sprint de linkerspits naar de achterlijn van waar
hij een geweldige voorzet geeft, de spits komt inlopen wil de bal snoeihard binnen koppen maar Dick laat zien waarom hij, ondanks zijn leeftijd, nog altijd de onbetwiste nummer 1 is onder de lat bij Musketiers 3. Hij plukt de bal uit de lucht en via het centrale verdedigings-duo Bart en René beland de bal dan weer op het middenveld bij Peter die de bal rustig in de ploeg houdt. En zo is in de 85e minuut de rust weer terug in de ploeg en tegelijkertijd ook weer in de wedstrijd. Dus kan het massaal aanwezige, vooral Elsterse, publiek zich gaan opmaken voor het grote feest wat straks gaat losbarsten zodra het laatste fluitsignaal heeft geklonken.
Inmiddels staat de voltallige technische staf onder leiding van Arie al klaar met een groen-witte feestmuts op, staan alle wisselspelers, geblesseerde spelers en oud-spelers voor de dug-out en alle overige supporters en familieleden staan met bloemen en champagne klaar voor de aanstaande huldiging.
Maar even geduld nog. Inmiddels zitten we in de 88e minuut en geeft de prima fluitende scheidsrechter aan dat er nog 4 minuten bijkomen. Maar dat is puur voor de statistieken! Musketiers 3 wordt de terechte kampioen! Na een seizoen waarin geen wedstrijd werd verloren kun je niets anders concluderen! En geloof me na het laatste fluitsignaal barst het feest los en zal alvast vrolijk worden vooruit gekeken naar volgend seizoen waarin ze weer het maximale willen presenteren. Maar tot die tijd zal het nog lang onrustig blijven, eerst in Veenendaal en aansluitend in de kantine van Musketiers in Elst!
Met nu nog 2 minuten op de klok heeft Gerrit de bal en begint hij aan de opbouw van, waarschijnlijk, de laatste aanval……………..”

Tsja, zo had het kunnen zijn. Maar helaas liep het anders. Het Coronavirus heeft er voor gezorgd dat alle competities zijn stopgezet. Overigens volledig terecht hoor, als het om de volksgezondheid gaat is voetbal een volledige bijzaak! Maar het houdt wel in dat we dit jaar weer geen kampioen zijn geworden.

Nu kunnen we daar vervelend over blijven doen of verdrietig over blijven maar soms is het glas ook gewoon halfvol in plaats van half leeg! We hebben nu namelijk een jaar extra om naar het volgende kampioenschap toe te leven, spelers die zouden stoppen na een titel blijven gewoon voetballen, geblesseerde spelers hebben nu de tijd om echt goed te herstellen en ook onze staf blijft gewoon langer in dienst! Zij hebben namelijk afgesproken dat ze pas bij een titel mogen gaan nadenken of dat ze gaan stoppen!
Kort samengevat: “ We gaan er volgend seizoen gewoon weer voor!”

Ik hoop dat we het volgende seizoen gewoon kunnen starten. Dat hoop ik voor ons voetballers, maar zeker hoop ik dat voor de club! Wij hadden een geweldig seizoen, het is aan ons om dat volgend seizoen te evenaren!

Het zou mooi zijn als dit seizoen nog op één of andere manier afgesloten kan worden. Een (klein) beetje sporten en dan aansluitend Arjan Vermeer het 1e kannetje Jupiler laten halen! Man, wat kijk ik daar naar uit!

***
18.03.2020

Man, Ik had me helemaal verheugd op zaterdag 14 maart! Ik had een wedstrijd eerder wel gespeeld
maar moest toen na afloop gelijk naar huis (iets met pannenkoeken) en ook had ik een hele wedstrijd
gemist! Ik was dus echt klaar voor de uitwedstrijd tegen Valleivogels! Het Coronavirus was al wel een
beetje bekend maar we hadden er eigenlijk met z’n allen nog niet zoveel “last" van. Tot de week voor
11 maart, er werd al het één en het ander afgelast maar wij mochten nog steeds voetballen. Tot het
onvermijdelijke moment daar was dat ook het hele amateurvoetbal plat ging. Jullie mogen best
weten: ik heb dat Coronavirus vervloekt! Ik denk overigens dat ik op dat moment niet de enige was.
Maar later als alles op je is ingewerkt dan besef je wel dat dit de enige juiste beslissing was. Er zijn
soms momenten dat een potje voetballen absoluut niet belangrijk is. Eerder hebben we dat gehad bij
het overlijden van echte verenigingsmensen en nu is daar het Coronavirus. Iedereen denkt er het
zijne van en heeft een eigen idee van hoe we dit moeten oplossen maar feit is dat het iets onbekends
is, er geen vaccin voor is en dus niet moet worden onderschat! Er overlijden mensen aan de gevolgen
van het virus en al het medische personeel wat beschikbaar is draait overuren. En persoonlijk denk ik
dat het ergste nog moet komen!

Zoals Jan Heikamp in onze Musketiers 3-app al zei: “Let op je ouders en ouderen in je omgeving en de
mensen die al ziek zijn en help ze waar nodig!” Veel meer kunnen we ook niet doen, soms zijn er van
die dingen waar wij mensen geen grip op hebben en dit is zoiets!

Uiteindelijk zullen we straks gewoon weer gaan voetballen en dan zullen wij van musketiers 3 eens
even laten zien wie er het meest recht heeft op de titel in onze poule! Klinkt zelfverzekerd hè? Nou
(nu spreek ik echt alleen voor mezelf) dat klopt! Maar als je 14 wedstrijden gespeeld hebt en je
hebt ze allemaal gewonnen en het doelsaldo is +67, dan mag je toch wel spreken over een
kampioenschap! Wel zal ik er voor moeten gaan zorgen dat ik ieder weekend een stuk ga hardlopen
want anders ben ik mijn basisplaats kwijt en verliest de titel, voor mij persoonlijk althans, toch een
beetje zijn glans! Maar goed, dat is mijn eigen probleem.

We gaan elkaar weer zien op ons mooie Sportpark. Voor nu kan ik alleen maar zeggen: “Let goed op
elkaar!”

***
28.02.20

Ik hoor het velen van jullie denken: ”Nee he, weer een vrij weekend vorige week ook al!” Klopt, voor velen is het komende zaterdag weer een voetballoze zaterdag, weer een zaterdag waarbij je je toch weer af vraagt wat je moet gaan doen. Nou, ik heb de oplossing.

Sta zaterdag bijtijds op, doe wat klusjes en zorg dat je rond 11:00 klaar bent. Dan kun je om 11:30 namelijk komen kijken naar de JO19. Ze spelen een oefenwedstrijd. En ondanks dat het maar een oefenwedstrijd is, is publiek altijd leuk!
Na deze wedstrijd van de oudste jeugd van de Mussen kun je dan even snel naar huis. Kijk even of je geen klusjes vergeten bent, want ook het thuisfront verdient uiteraard aandacht als het kan, en zorg dan dat je om 14:30 weer terug op het sportpark bent. Dan speelt ons 1e elftal het laatste gedeelte van de eerder gestaakte wedstrijd tegen SVMM. Wie weet wordt er een mooi resultaat behaald!

En dan na deze wedstrijd, ja dan begint het hoofdprogramma! Wij van Musketiers 3 kennen onze plek en zullen ons nooit het hoofdprogramma noemen maar ik denk dat ik voor één keer wel een uitzondering mag maken. Wij spelen namelijk de kraker tegen onze enige echte overgebleven concurrent, de Valleivogels! Op deze bijna wedstrijdloze zaterdag met alleen een oefenwedstrijd en een uitspeel wedstrijdje van ons 1e spelen wij een topwedstrijd. Vandaar dat ik ons voor één keer, echt ik meen het, voor één keer het hoofdprogramma noem. Dus komt allen kijken! Streelt ons ego een beetje en de mensen achter de bar hebben ook wat te doen!

We zien elkaar zaterdag! Aftrap 15:00 op veld 2. Maar vergeet ook zeker het voorprogramma niet!

***
14.02.20

Ja, waar moet ik nou beginnen! Zelf was ik helaas verhinderd afgelopen zaterdag dus ik moet helemaal af gaan op wat Arie mij hij heeft verteld over de wedstrijd tegen SVP uit Veenendaal. Hij had het er over dat we eerst op achterstand kwamen! Nou, dat kon ik haast niet geloven! De voorgaande 2 wedstrijden tegen VRC en de Merino’s 6 werden glansrijk gewonnen zonder een tegendoelpunt en dan zouden we nu en een tegendoelpunt hebben moeten incasseren en ook zelfs op achterstand hebben gestaan?? Nou ja, het zal wel dan. Als Arie het zegt dan is het zo! Maar gelukkig, daar bleef het niet bij! Mijn teamgenoten werden wakker geschud en hebben uiteindelijk met 7-1 toch weer overtuigend gewonnen. En als ik dan ook weer hoor dat er veel kansen gemist zijn, dan ken ik musketiers 3 weer! Dat gebeurt namelijk bijna elke wedstrijd. Als van alle gemiste kansen de helft er maar was ingegaan, dan was ons doelsaldo nog 2x zo goed geweest! En ons doelsaldo is nu al geweldig!(+57) Maar waar heb ik het eigenlijk over, het was gewoon weer een keurige overwinning!

Inmiddels hebben we nu 11 wedstrijden gespeeld en alle 11 gewonnen! En ondanks dat we nog geen moment op de 1e plaats hebben gestaan, hebben we wel de minste verliespunten en staan we er gewoon heel goed voor! We liggen op koers, zal ik maar zeggen! Aanstaande zaterdag volgt er een echte test, we spelen tegen de Merino’s 5. Zij zijn samen met Valleivogels onze grootste uitdager. De week erna zijn we vrij maar zaterdag 29 februari treffen we de Valleivogels. Je kunt dus wel zeggen dat de komende 2 wedstrijden cruciaal zijn. Winnen we die, dan………… Nee nee ik zeg het niet, ik stop op tijd! Wedstrijd voor wedstrijd werken we af en dan zien we het wel. Maar dat neemt niet weg dat de spanning iedere week een beetje toeneemt!

Is er dan voor de rest niets meer te zeggen? Jazeker wel! Ons scoutingapparaat (onder leiding van Peter Ditewig) heeft ook in de winterstop zijn slag weer geslagen. Oud 1e elftal speler Joël zat iedere zaterdag thuis op de bank maar een beetje om zich heen te kijken en is door middel van goed onderhandelen voor lange tijd vast gelegd! Tenminste daar ga ik gemakshalve maar even van uit! Verder kan ik melden dat Bart van de Berg bij ons zijn eerste minuten weer heeft gemaakt. Geteisterd door blessureleed kon hij de laatste tijd niet zoveel maar de eerste minuten zijn weer gemaakt en deze zijn goed bevallen, Tip aan onze staf: start de onderhandelingen voor een langdurig contract! Ja, en dan kan ik ook nog melden dat “onze” Jos Tollenaar weer minuten bij ons heeft gemaakt. Hij is nog steeds verhuurd maar gelukkig is er de clausule in zijn contract opgenomen dat hij altijd mee mag /kan spelen met musketiers 3 als dat zo uitkomt of nodig is. Afgelopen zaterdag bleek dat deze clausule een goede zet is geweest!

En dan onze ziekenboeg, helaas blijft hij gevuld. Positief om te melden is dat Theo weer helemaal terug is. Zijn eerste wedstrijd tegen de Merino’s kon (moest eigenlijk) hij 90 minuten kijken of alles weer in orde was, maar sindsdien is hij volledig fit verklaard! Ook Jacco traint steeds vaker mee, na zijn zware blessure is dat goed nieuws. Helaas zijn wedstrijden nog teveel gevraagd maar wie weet aan het einde van het seizoen een paar minuten?? Dat zou mooi zijn! Helaas zit Nico nog in de ziekenboeg, we hopen echt dat hij er snel weer bij is al is het maar, om te beginnen, op een training! Ook Dennie zit helaas in de ziekenboeg, bij een potje zaalvoetbal ging het mis met zijn knie. Het ziet er ernstig uit dus we zijn bang dat hij dit seizoen niet meer voetbalt. Uiteraard wensen we iedereen in de ziekenboeg beterschap!!

Komende zaterdag spelen we dus de uitwedstrijd tegen de Merino’s 5. Aftrap is om 13:30!

***
06.12.19

Ja, natuurlijk zijn de al getoonde foto’s leuk om te zien. De uitslag was ook prima, daar is ook niets mis mee. Maar als “zelf benoemd kritisch sportjournalist “ vind ik toch dat we ook de vinger op de zere plek moeten leggen als blijkt dat dat nodig is!

De afgelopen 2 seizoenen stonden wij er rond de winterstop namelijk ook altijd goed voor. En omdat we weten hoe dat is afgelopen zullen we nu toch echt scherp moeten blijven! Afgelopen zaterdag hebben we dik verdiend met 1-6 gewonnen van VV Veenendaal. Maar ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dat ook 0-12 of 0-15 had kunnen zijn. Kort gezegd, we hadden wel wat kansen nodig! Mede op aandringen van Peter S noem ik even de inzet van Gert-Jan in de 1e helft. Het is op zich al knap te noemen dat hij deze inzet over het doel wist te krijgen. Maar de snelheid waarmee dit gebeurde en de hoogte van dat schot, dat is zelfs voor onze 6e klasse uniek! En geloof me, er gebeuren rare dingen in deze klasse! En alsof dat nog niet genoeg was besloot Gerrit in de 2e helft een vrije trap te nemen………. Ik word niet gauw stil, maar hier werd ik stil van! Gelukkig zat het hoofdveld van vv Veenendaal er nog tussen anders had de bal op de rondweg gelegen! En tot overmaat van ramp kregen wij ook nog een totaal onnodig tegendoelpunt om de oren! Terwijl onze achterhoede, inclusief ondergetekende, eigenlijk de hele wedstrijd heeft zitten turven hoeveel kansen er gemist werden viel er plots na een uitbraak van VV Veenendaal een tegendoelpunt! Ik kan jullie zeggen dat ondanks de overwinning dit tegendoelpunt een smetje is geweest voor onze keeper en achterhoede! Willen we dit seizoen wel op de bovenste plaats eindigen zullen we scherp moeten blijven en tegen concurrenten als Valleivogels en de Merino’s zal het echt beter moeten dan afgelopen zaterdag! Maar tegen topploegen in de competitie spelen we eigenlijk altijd goed. En ook afgelopen zaterdag zijn we eigenlijk geen seconde in de problemen geweest. Alleen we kunnen zoveel beter en dat wil je dan eigenlijk ook gewoon zien!

Zaterdag 14 december spelen we onze laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. We spelen dan in Veenendaal tegen het 5e van de Merino’s. Ook een lastige tegenstander. Mochten we een mooi resultaat boeken dan gaan we als koploper de winterstop in. Het is dan aan ons om het na de winterstop af te maken. We treffen dan sowieso 2x onze grootste concurrent, de Valleivogels. Het worden dus nog een paar spannende maanden!

Even nog terugkomen op mijn eerdere oproep van een paar maanden geleden. Arie is inmiddels al weer meerdere malen gesignaleerd langs de lijn en daar zijn we blij mee! Ook Ed leert snel, zijn: “Gewoon blijven voetballen musketiers" is een veel gehoorde kreet langs de lijn en wordt door (bijna) iedereen standaard opgevolgd! Dat zijn toch goede berichten zo op het einde. Verder hopen we toch ook dat na de winterstop Theo weer mee gaat voetballen en dat Jacco en Nico ook weer minuten gaan maken. We gaan het allemaal meemaken, ik zal proberen jullie zo objectief mogelijk op de hoogte te houden.

***
20.11.19

Even, heel even waren we in de veronderstelling dat al die toeschouwers afgelopen zaterdag speciaal naar ons sportpark waren gekomen om de derby in de 6e klasse tussen ons (Musketiers 3) en het 6e van de Merino’s te komen bekijken. Wat logisch zou zijn natuurlijk want wij waren nog ongeslagen en onze tegenstander werd in het voorjaar van 2018 nog kampioen bij ons, kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een spannende pot! Maar helaas, al snel werd duidelijk dat al die mensen natuurlijk kwamen voor de derby tussen Musketiers en Oranje-Wit. Gelukkig waren een aantal mensen zo sportief om langs ons veld te gaan staan. Weliswaar stonden ze voornamelijk met de rug naar ons toe maar zo leek het in ieder geval nog wat! De in grote getale meegekomen supporters van de Merino’s stonden overigens wel met hun gezichten naar ons veld dus eigenlijk hadden we over publieke belangstelling niets te klagen!

De wedstrijd was, zoals altijd tegen dit team, spannend en fel. Wij kwamen op een 2-0 voorsprong door 2 doelpunten van Bart. Vooral de 2e was een mooie! Het was een mooi uitgevoerde aanval over veel schijven (weet ook niet precies wat dat inhoud maar het klinkt wel wijs) en Bart rondde hem keurig af. Maar het was niet zo dat het met twee vingers in de neus ging, zeker niet! Onze keeper Dick moest een keer gestrekt en ook de lat hield de Merino’s kort voor rust van een doelpunt af. Maar we gingen wel lekker rusten met een 2 – 0 voorsprong!
In de 2e helft kwamen we via een penalty op 3 – 0. En omdat Wesley er niet was offerde Peter Siereveld zich op en schoot hij met het shirt van Wesley om zijn schouders deze feilloos binnen. Nu leek de wedstrijd wel gespeeld ware het niet dat een kruising tussen een voorzet en een doelpoging van de Merino’s zomaar in ons doel verdween. En toen stond het plots 3 – 1 en dreigde het toch weer spannend te worden. Maar gelukkig hebben wij dan altijd Martijn nog! Hij heeft de laatste weken wat kansen gemist (niks voor hem) maar afgelopen zaterdag stond hij weer op de goede plek en dit keer faalde hij niet. Hij schoot keurig de 4 – 1 binnen, en ja toen was het wel gebeurd. Vlak voor tijd maakte de Merino’s nog wel de 4 – 2 maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. En dat voelde wel goed! Deze overwinning koste ons namelijk echt de nodige moeite en dat zijn toch echt de mooiste overwinningen!

En nu staan we er toch echt goed voor! Inmiddels hebben wij 21 punten uit 7 duels. En inderdaad, dat is dus de volle buit! Maar met de ervaringen van de afgelopen 2 seizoenen in ons achterhoofd, gaan we niet nu al allerlei rare dingen in ons hoofd halen. Het seizoen is nog lang en we hebben de nummer 2 nog niet gehad als tegenstander. Maar we gaan lekker!

Na de wedstrijd was het overigens best gezellig in de kantine. Niet alleen omdat wij in een opperbeste stemming waren na onze overwinning of omdat de mannen van het 2e dat waren, die zijn dat ongeacht winst of verlies overigens altijd, nee ons 1e had namelijk ook een klinkende overwinning geboekt! Zij hadden namelijk met 1 – 3 gewonnen bij Oranje Wit! En dat was best lekker voor die mannen!! En zo bleef het dus nog lang onrustig aan de Sportweg!

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 30 november. We spelen dan uit bij VV Veenendaal. Ik hou jullie weer op de hoogte!

***
30.10.19

Wisten we eerst niet of we nou blij moesten zijn met het bereiken van de volgende ronde in de beker, nu balen we ervan dat we zijn uitgeschakeld! Zaterdag 19 oktober was onze bekerwedstrijd in de 2e ronde, we speelden een uitwedstrijd in Culemborg tegen Vriendenschaar. En na een stroef begin waarin we met 0-1 achter kwamen, kregen we grip op de wedstrijd en maakten we ook de verdiende gelijkmaker. Of we kansen hebben gehad op de 1-2?? Nou dat kan je wel zeggen! Vriendenschaar en wij deden niet veel voor elkaar onder qua veldspel maar wel qua kansen. Wij hebben er wel een paar gehad namelijk (en dan druk ik het nog voorzichtig uit!!) terwijl Vriendenschaar het moest doen met een paar schoten van afstand. Alleen werden onze kansen niet benut en zo kon het dus gebeuren dat bij een zeldzame uitbraak Vriendenschaar het vizier wel scherp had staan en zodoende de winnende 2-1 maakte! En dan baal je toch! We speelden goed tegen een sterke tegenstander en dan wil je niet verliezen. Maar in het kader van “We gunnen iemand anders ook wat", hebben we wel goede zaken gedaan! Die jongens van Vriendenschaar waren namelijk zo ongelooflijk blij, het was alsof ze kampioen waren geworden! Dus uiteindelijk konden wij wel leven met de uitschakeling, we hadden goed gespeeld en dat biedt perspectief voor de competitie.

Een week eerder, 12 oktober, hebben wij voor de competitie gespeeld tegen DOVO. Dit team doet nooit mee voor de prijzen maar op één of andere manier hebben wij het altijd lastig tegen deze ploeg. Ook nu waren we beter en hebben we ook gewonnen, maar we hebben wel weer 4 tegendoelpunten geïncasseerd! En dat is toch gek want we waren gewoon veel beter. Maar goed de 3 punten hadden we te pakken en dus hebben we gewoon gedaan wat we moesten doen, winnen!

Afgelopen zaterdag speelden wij onze 4e competitiewedstrijd. Dit keer mochten we naar onze gemeentelijke hoofdstad om daar te spelen tegen Candia. Vorig seizoen hebben wij hier nog een felle strijd geleverd tegen de latere kampioen en verloren, maar dit keer was een ander team onze tegenstander. En tegen deze jongens hadden wij een vrij gemakkelijke middag. Wel begonnen we weer rommelig maar gelukkig kregen we deze keer géén tegentreffer om onze oren. Uiteindelijk wonnen we vrij gemakkelijk met 0-5. Deze score had wel wat hoger mogen zijn want we kregen kansen….. Maar het vizier stond niet altijd even scherp helaas!

Een aantal dingen wil ik toch even uitlichten. Zo heeft Tim van Beek een prachtig doelpunt gemaakt alleen vond Bart het nodig een overtreding te maken waardoor deze treffer werd afgekeurd. Na een hoofdelijke stemming hebben we besloten dat wij deze treffer in onze administratie wel tellen, dus eigenlijk was het 0-6!
Verder liet Dikkie Valburg even zien nog steeds een goed gevoel te hebben in zijn linkerbeen. Op aangeven van Bart schoot hij de bal niet hard maar wel met veel gevoel tegen de touwen.
En dan Peter Siereveld, we zijn echt heel blij met hem. Hij scoort, is altijd aanspeelbaar, heeft ook al een keer gekeept, nee een betere speler kan je je eigenlijk niet wensen. Maar dan dat schot van afgelopen zaterdag. Wij denken dat het een doelpoging was maar zeker weten doen we het niet, dat schot ging wel zo hoog over dat ze zelfs bij rugby zouden vinden dat je overdrijft! Maar aan de andere kant, we nemen het hem niet kwalijk. Hij scoort namelijk zo goed als iedere wedstrijd dus hij compenseert genoeg.
Als laatste dan nog onze keeper. Dick had in de 2e helft zo weinig te doen dat hij maar wat heeft staan bijpraten met oude bekenden. Toen bij ons werd afgefloten stond hij al even naast zijn doel met drinken in zijn hand. Ach, we gunnen het hem. Zo heeft hij mooi zijn knie rust kunnen geven en heeft hij voor aanstaande zaterdag geen enkel excuus om niet te duiken, hij is helemaal uitgerust!

Na 4 gespeelde wedstrijden hebben wij nu 12 punten en staan wij op de 2e plaats. Boven ons staat Valleivogels. Zij hebben één puntje meer maar ook één wedstrijd meer gespeeld. Wij staan er dus prima voor. De komende 4 weken krijgen wij alle topteams als tegenstander. Te beginnen aanstaande zaterdag met GVVV, zij staan 3e. Na deze 4 weken kunnen we goed zien hoe we er echt voor staan, misschien dit jaar wel “Herbstmeister"?? Ik durf niet te veel meer op de zaken vooruit te lopen maar het gaat in ieder geval lekker!

Aftrap zaterdag is om 14:30 uur op ons eigen sportpark in Elst. Tot dan!

***
10.10.19

Beste volgers van musketiers. Mocht het jullie om wat voor reden dan ook zijn ontgaan, ook wij van Musketiers 3 zijn inmiddels volop bezig aan het nieuwe seizoen. En de prestaties tot dusver zijn goed te noemen. Nou ja goed, we zijn het er met elkaar nog niet helemaal over eens of het halen van de volgende ronde in de beker nou een succes mag worden genoemd. Normaal gesproken zien wij de bekerwedstrijden als oefenpotjes en telt alleen maar het reguliere seizoen voor ons. Bovendien is het fysieke gestel van de meesten van ons niet gebouwd voor nog een paar extra wedstrijden. Maar goed, aangevuld met onze nieuwe aanwinsten speelden we gewoon lekker en ja, dan wil je ook niet verliezen natuurlijk. We zullen zien waar het bekeravontuur op uit zal draaien.

Dan de competitie, deze zijn wij ook goed gestart. We hebben 2 wedstrijden gespeeld en we hebben ze beiden gewonnen. De 1e wedstrijd tegen VRC werd met maar liefst 9 – 0 gewonnen en afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Renswoude met 1 – 2 gewonnen. En dat laatste is bijzonder te noemen. De wedstrijden tegen Renswoude zijn altijd gelijkwaardig en best fel, meestal winnen we beiden alleen onze thuiswedstrijden. Maar dit keer hebben we dus de volle 3 punten gepakt bij Renswoude. Sterker nog Renswoude heeft ook niet gescoord zelfs! Alle doelpunten komen op naam van een Musketier. Dat betekent dus wel dat er een eigen doelpunt is gemaakt. En dat is heel vervelend voor de speler die het betreft maar ik kan jullie wel zeggen dat de bal strak in de hoek zat en via de paal tegen het net rolde, onhoudbaar voor de keeper. Eigenlijk een mooi spitsendoelpunt alleen helaas aan de verkeerde kant…………

Samenvattend kan ik dus zeggen dat we er prima voor staan. We hebben weer een leuke groep met veel nieuwe jongens. Spelers die gestopt zijn bij het 1e(Geerten en Peter),een oud 1e elftalspeler die weer terug is bij de Mussen(Bart) en ook nog een bekende van hun die ook zeer goed bij ons team past (René). Heren, nogmaals welkom!

Het enige wat toch een puntje van zorg is, is onze ziekenboeg. Jacco en Nico zaten daar al in maar daar bij gekomen zijn Gerben en Theo en afgelopen zaterdag viel onze keeper ook nog eens geblesseerd uit. Ik hoop dat iedereen weer snel fit is! Gelukkig weten we dat we kunnen rekenen op hulp van andere teams mocht het nodig zijn. Zo hebben de mannen van het 2e en de jongens van onze JO19 ons nu al een paar keer geholpen! Bedankt mannen!

Als laatste toch even kort een oproepje. Mocht iemand op zaterdagmiddag Arie tegen komen, stuur hem dan naar het voetbalveld! We missen hem toch een beetje. Nu staat Ed ons te coachen. En dat is prima hoor maar hij neemt zijn taak wel heel serieus, hij loopt zelfs het veld in om aanwijzingen te geven. Hij heeft dus nog wat lessen van Arie nodig!

Zaterdag is de volgende wedstrijd. Om 14:30 thuis tegen DOVO. Wie weet tot dan!