Archief

Terug naar de archief

JO11-1 door naar de volgende ronde in de beker!

01-11-2018

Gisteravond speelde onze JO11-1 thuis een bekerwedstrijd tegen de JO11-1 van Merino's. De einduitslag was 10-3 en dat betekent dat ze weer een ronde verder zijn: superknap!!

Leider André schreef erover:

De knock-out fase is aangebroken. Vandaag de inhaalwedstrijd voor de beker tegen de Merino's.
Afgelopen weekend is de klok verzet, dus het was de eerste avondwedstrijd in het donker (met de
lichten aan). We schoten uit de startblokken en gingen meteen richting de goal van de tegenstander.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op 1-0. Dennis mocht halverwege de helft van de tegenstander
indribbelen. Een lange bal naar voren volgde. Joël controleerde en prikte de 1-0 binnen. Ondanks de
goede start gaven de Musketiers de controle uit handen. De Merino's wonnen de duels op het
middenveld en via een goede bal tussendoor en een ongedekte speler, kwamen ze op gelijke hoogte.
Nog geen 5 minuten later kreeg we weer een tik. De Merino's kon op links erg makkelijk door komen.
Een voorzet volgde en jammer genoeg ging deze via Dennis de goal in. Zo stonden we al weer tegen
een tegenstand aan te kijken. Merino's kwam nog een paar keer goed door, maar de grootste kansen
kwamen van onze kant. Eerst een voorzet van Niels (halfhoog), die Joël uit de lucht plukte en op de
paal schoot. Vervolgens ging Joep goed door. Zijn schot vloog ook op de paal.
Na de time-out zat de thuisploeg er veel scherper op. De duels werden veelal gewonnen, we stonden
goed en er werd goed druk gezet op de tegenstander. Binnen korte tijd stonden we op 2-2. Lukas ging
goed door op links. Joep kwam er overheen, pikte de bal op. De voorzet kwam naar Joël. Hij speelde
zich vrij en schoot de 2-2 binnen. Joep zelf was ook op zoek naar een goal. Na een voorzet van
Matthijs kwam de afvallende bal voor zijn voeten. Daar waar hij eerst de paal raakte, had hij nu ook
pech en raakte hij de lat. Gelukkig hoefde hij niet lang te wachten op zijn goal. Hij onderschepte een
schot van de tegenstander uit een indribbel. Ging vervolgens goed door naar de goal en zette de
Musketiers op een 3-2 voorsprong. De Merino's kwamen er niet meer uit en de druk op hen nam
meer en meer toe. De volgende goal was al weer in de maak. Victor kon een aanval afslaan. Schoot
de bal naar voren. Sieme tikte de bal meteen door. Deze ging tussen twee verdedigers door en kwam
bij Joël uit. Hij ging op de keeper af en schoot de 4-2 binnen. Nog voor de rust werd de voorsprong
nog meer uitgebreid. Eerst ging Lukas op een pass van Dennis door richting de goal. Hij kapte zijn
tegenstander uit en schoot in de korte hoek binnen. De laatste goal voor rust kwam van Wessel. Joël
veroverde de bal, legde breed en de bal vloog in de kruising binnen..russtand 6-2.
Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. We hadden veel de bal. Irianah maakte enorm veel
meters en joeg de tegenstander goed op, waardoor we snel weer in balbezit kwamen. De eerste kans
was voor de Merino's. Een goed geplaatst schot richting verre hoek werd er door Tim goed
uitgehaald. Kansen daarop waren voor Sieme en Niels. De eerste schoot over en Niels schoot
vervolgens op de paal. Daarna speelde Joël Wessel vrij en deze bal ging er wel in, 7-2. Niels stond nog
niet op het lijstje doelpuntenmakers en ook hij was op zoek naar een goal. Daar waar hij eerst nog de
paal raakte, was het volgende schot wel raak. Uit een corner van Lukas, schoot hij de 8-2 binnen. Na
de laatste time-out ging Joël op goal staan en ging Tim de spits in. Al snel was hij succesvol. Uit een
corner van Lukas op rechts, knikte hij de bal binnen. Ook was Lukas de aangever voor de 10de goal en
weer was het Tim die scoorde. Het laatste doelpunt kwam van de bezoekers. De aanvaller ging er op
rechts vandoor. Hij ging tussen twee man door en schoot van ver de eindstand 10-3 binnen. Door in
de beker! Een prima overwinning. We lieten het even lopen na de 1-0, maar daarna zaten we er goed
op en dat resulteerde in goed spel en mooie doelpunten.