v.v. Musketiers

JO12

Teamfoto: JO12

Sponsoren

Van Verseveld Infra Azero adviesgroep

Foto's: https://vvmusketiers.nl/galerij/jo12-19-20
***
01.02.2020
Musketiers JO12-1 - Vriendenschaar JO12-1: 1-5 (0-4) / Tegenstander maatje te groot

Na de goede wedstrijd van vorige week gingen we vol goede moed deze pot in. Iedereen was er en vanwege het goede resultaat vorige week hielden we ons vast aan het systeem van een week eerder. Het nadeel van deze competitie, en zeker de eerste wedstrijden, is dat je niet weet wat voor een tegenstander je kunt verwachten. De tegenstander was toch duidelijk van een ander kaliber dan VRC vorige week en dat konden we goed merken. Ze schoven goed door waardoor ze op het middenveld continu via een tweetjes door konden komen naar onze goal. Ze waren vaak gevaarlijk. Onze verdediging had de handen vol aan de aanvallers en Tim kreeg veel ballen op zich afgevuurd. Halverwege het eerste kwart vloog de bal er in. Van rechts werd van grote afstand diagonaal geschoten. De bal paste precies in het hoekie. Kort voor de rust wederom een afstandsschot. Een speler in het midden kwam recht voor het doel en werd niet genoeg gehinderd, waardoor hij kon aanleggen en scoren. Zelf kregen we niet heel veel kansen.
In het tweede kwart kregen we het zelfde spelbeeld te zien. Als snel scoorden ze de 0-3. Uit een afstandsschot kon de aanvaller in de rebound de bal binnen tikken. Kort voor de rust wederom een afstandsschot en het stond al 0-4.

In de rust hebben we een en ander omgezet en het systeem op de tegenstander aangepast. We creëerden een man meer op het middenveld en probeerden vanuit een soort counter gevaarlijk te worden. Dit werkte goed. Achterin kregen we meer grip en werden de duels bijna allemaal gewonnen. Het middenveld voetbalde zich meer en meer in de wedstrijd en via snelle tegenaanvallen werden we zelf nu steeds dreigender voor de goal van de tegenstander. Er kwamen ook kansen. Eros was dichtbij, maar schoot voorlangs. Joël had al een keer op de keeper geschoten en Lukas kon van afstand aanleggen. Kort voor de laatste time out kregen we een hoekschop. Eros had de bal en gaf voor richting de eerste paal op Joël. De timing was goed en met een kopbal scoorden we voor het eerst deze ochtend. Tot aan het fluitsignaal waren we zelf niet meer in de problemen gekomen. Het gat was helaas te groot, maar we probeerden toch nog wat te doen in de laatste 15 minuten.
Hier en daar kregen we nog kansen, maar helaas bleef het bij die ene goal. Wel was het zuur dat we een minuut voor tijd nog een goal tegen kregen…die viel een beetje uit de lucht.
Al met al een goede tweede helft…gezien de hele wedstrijd was de tegenstander beter, dus verdiend gewonnen.

Statistieken:
1-4 Joël (Eros) ‘41

***
25.01.2020
v.v. Musketiers JO12-1 – VRC JO12-4: 10-2 (3-0) / Competitie flitsend van start

We zijn er weer! Na ruim 1,5 maand eindelijk weer competitie voetbal. Nieuwe competitie en weer helemaal op 0 beginnen. De laatste wedstrijden lieten we al zien dat we een positieve groei doormaken als team. Daarin wordt er steeds beter en makkelijker gevoetbald en bovendien doen we ook in moeilijke wedstrijden goed mee. Vandaag stonden de jongens te trappelen om weer te beginnen. We waren er allemaal. De een wel wat fitter dan de ander, maar fit genoeg om te voetballen. Vandaag werd Wessel wat meer in de aanval gebruikt en moest Eros voor de balans op het middenveld zorgen. Joep had de aanvoerdersband ontvangen en mag het team binnen de lijnen leiden. We begonnen heel scherp aan de wedstrijd. De opbouw vanuit achteren met Joep, Victor en Dennis liep soepel. De bal ging makkelijk van voet naar voet. We starten met Lukas en Niels op het middenveld en Luca en Joël voorin. De jongens speelden goed en konden al snel voor gevaar zorgen. Na zes minuten was het al raak. Via een een twee met Lukas kwam Joep op. Hij gaf een steekpass op rechts naar Joël. Bijna vanaf de zijkant recht schoot Joël á la van Basten ’88 raak in de verre hoek, 1-0! Heerlijk begin. De jongens gingen lekker door en de kansen kwamen vanzelf. Luca werd door Joël diep gestuurd. Uiteindelijk prikte hij de bal net naast. Hierna kregen we een corner nadat schot van Niels naast werd gewerkt. Joël nam de corner en draaide de bal richting de tweede paal in. Een verdediger wist zich geen raad met de bal en via zijn knie tikte hijzelf de 2-0 binnen. Vervolgens was Eros dichbij. Na een pass van Irianah vloog de bal maar net over. Kort voor rust kwam het eerste gevaar van VRC. Tim kon de bal naast laten gaan. Hij gaf de bal vervolgens aan Dennis om de uittrap te nemen. De bal ging over de verdediging heen. Wessel sprintte op het juiste moment weg en bleef kalm voor de goal en schoot beheerst de 3-0 binnen. Prima eerst kwart. Zelf niet in de problemen gekomen, het spel gemaakt en prima doelpunten gescoord.
De 15 minuten daarna kregen we volop kansen. Irianah kreeg een goed kans maar schoot over. Joël werd door Eros weggestuurd, maar schoot op de keeper. Vervolgens werd Wessel weggestuurd door Joël, ook hij vond de keeper. Tim had nog niet echt veel te doen gehad en moest uiteindelijk een keer reddend optreden. Het slot van de eerste helft kwam van Matthijs. Een aanval met oa Joep in de hoofdrol leek te stranden. De bal ketste na een schot van Joep af en vloog voor de voeten van Matthijs. Met een prima dropshot schoot hij van grote afstand op goal. De bal ging maar net over.

Na de rust gingen de Musketiers een versnelling hoger spelen. Tim was inmiddels op de backpositie neergezet en Irianah stond nu onder de lat. Via mooie over spel van Tim naar Eros en door naar Joël die de bal binnenschoot, kwamen we op 4-0. Een twee minuten later maakte Joël een hattrick, nadat hij keurig via Wessel voor de goal vrij werd gezet, 5-0. De Musketiers speelden echt goed en via goed overtikken liep de score gigantisch op. Eros die eerder aangever was, stond nu zelf als afmaker aan het eind van een aanval. Via links nam Lukas de corner. Joël wilde de bal intikken maar raakte de bal half waardoor het een voorzet naar Eros werd. Hij schoot rechtdoor en hoog het doel in, 6-0.
Het ging zoals gezegd flitsend. De volgende vloog kort daarna binnen. Wessel en Eros zetten een aanval op. Wessel gaf op het juiste moment voor op Joël die zijn tegenstander achter hem liet. De bal prikte hij in de verre hoek binnen, 7-0. Kort voor het eind van het kwart stuurde Matthijs Eros weg. Hij werd iets naar de zijkant gedreven. Toch gaf hij kan de bal voor en kon Niels ook zijn doelpunt mee pikken, 8-0. Irianah had het doel schoon gehouden in dit kwart. Was inmiddels wel haast onderkoeld en ging daarom maar weer voetballen.
Victor nam de rol van keeper op zich. Hij had wel wat pech. Kort na de time out liep hij de bal over de lijn. Eerst al knalde VRC de bal tegen de paal. Het schoot daarna vloog wederom tegen de paal. Wat ongelukkig kwam de bal terug het veld in en kwam zo tegen het been van Victor, waardoor de bal alsnog binnen rolde. In de aanval daarna dachten onze verdedigers iets te makkelijk over een tegenstoot van VRC. De bal kon worden uitgehaald. Victor was kansloos en moest een doelpunt toestaan. Het slotakkoord kwam van weer van ons. Joël die al een hattrick had gemaakt, maakte ook de zes vol. Eerst werd hij door Eros weggestuurd en maakte hij af door de bal ion de hoek te schieten, 9-2. Als laatste maakte hij, op aangeven van Lukas, de 10de voor de Musketiers. Wat een geweldige pot van onze jongens. Echt als team gevoetbald. Mooie combinaties, goede oplossingen gekozen en veel doelpunten, die ook nog een mooi en goed uitgespeeld waren. Lekker begin!!

1-0 Joël (Joep)
2-0 E.d
3-0 Wessel (Dennis)
4-0 Joël (Eros)
5-0 Joël (Wessel)
6-0 Eros (Joël)
7-0 Joël (Wessel)
8-0 Niels (Eros)
9-2 Joël (Eros)
10-2 Joël (Lukas)